söndag 22 juli 2012

från corren uppdatering..

300 bärplockare strandade i Ödeshög

Uppemot 300 bärplockare fastnade på Östgötaporten i lördags sedan en av deras bussar gått sönder
Enligt flera Ödeshögsbor som Corren pratat med ledde det till en hel del stök i samhället.
Minst två stora bussar och ett flertal minibussar slog läger på Östgötaporten i Ödeshög i lördags efter problem med en av bussarna. Sällskapet bestod av uppemot 300 bulgarer som var på väg mot Sundsvall för att plocka blåbär enligt Mishel Pare som är en av bärplockarna.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------OH NEJ ALLTSÅ NYA SOM KOMMIT TILL SVERIGE TRODDE DET VAR DE FRÅN M SOM VAR HÄR Å PÅ G HEM VOJNE VOJNE,,:(
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
En veckas resande
När Corren kom dit på söndagseftermiddagen låg en del och sov längs med staketen på lastbilsparkeringen och några spelade fotboll för att fördriva tiden medan bussen lagades.
– Vi lämnade Bulgarien för ungefär en vecka sedan men det har blivit många stopp på vägen. Vi har haft mycket problem med den stora bussen, säger Mishel Pare på knagglig engelska.

Upprörda Ödeshögsbor

All dötid har också lett till att många av bärplockarna sökte sig in till samhället enligt flera upprörda samtal från Ödeshögsbor som både polisen och Corren tagit emot. De ska bland annat ha rotat i soptunnor inne i Ödeshög både under lördagsnatten men också under söndagen. Men när Corren frågar Mishel Pare om han känner igen att tillbakavisar han det direkt.
– Nej, de har mat, säger han.

I trädgårdar
Pierre Blomquist, som bor i Järnstad utanför Ödeshög, uppmärksammade flera klungor med personer som rörde sig i Ödeshög på söndagsförmiddagen.
– Det jag framför allt reagerade på var att de gick inne i folks trädgårdar och letade igenom brevlådor, säger han.

Delade ut mat
Enligt polisen engagerade även Svenska kyrkan sig i frågan och försökte dela ut lite mat bland bärplockarna under helgen.
På söndagseftermiddagen började bärplockarna packa ihop sina grejer och vid halvfemtiden lämnade den sista bussen platsen och körde norrut.
Ingen har gripits under helgen men polisen har haft flera patruller på plats för att hålla ordning.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
BULLSHIT SÅ DET BARA RYKER,,BLIR SÅÅÅ FÖRBANNAD...
oj efter att ha fixat georundan skulle eddie köpa munkar på jobbet å de va lite smått kaos när vi kom dit ..ett ex antal civil poliser i turbo bilar,,.två bilar å en mc polis såg till att de betalade soppan ojoj märklig syn,,,nu har de i allafall lämnat byn å befann sig runt åtta tiden bortåt norrköping så de kom ju inte långt,,

Inga kommentarer: