lördag 1 september 2012

lördag

 tjohej-brädgården med ove i dag
 hittade en superbra bild på bajs jerker när ja googlade,,-ser ju nästan ut som en kändis hehe:)
 bakat lite kakor
tror minsann data nr två funkar också nu tjooohoooo
 å varit å fyllt på kaggen med gotti gotti
 oj hittde nån nu grej på fånen,,
 lite coola bilder..
 den förlorade sonen kommit hem efter återigen en övernattning hos elias,,badhuset hade de varit i också..
 cartoon limpan
 å cartoon eddie
 mmmumma svamp paj
makrill å köttebullar
 lite bröd å ost
å kräftisar
 å ful gubbe:)
 å en liten kanin
 lite kort spel
å bosse å lill bosse häng
 mmmmm tusen tack nu är vi fem kilo tyngre allihopa
jupp vem snodde osten??-faktiskt en ganska intressant bok,,,sniff,snabb,suck å stön,,-ja vilken mus är man??
 

suck suck suck

KONKURRENS. Den nya hamburgerrestaurangen ligger nästan vägg i vägg med matstället Dinners entré. Ett tydligt intrång på servituträtten, menar Dinners ägare och restaurangchef.
När Burger Kings planer på en etablering vid Östgötaporten i Ödeshög blev kända uppstod snart livliga diskussioner och tvister kring bygglov och annat. Restaurangchefen Jessica Roth och Dinners ägare Georg Häselbarth är mycket missnöjda med hur det hela har skötts.
– Det handlar inte om konkurrensen, men vi känner oss överkörda, säger Jessica Roth.


Ville vara med

Roth visar upp avtal mellan kommunen, franschisetagaren NSP som ska driva den nya restaurangen och markägaren OK/Q8, som också finns på området.
– Vi har inte fått vara med i diskussionerna utan fått reda på detta via tidningen, säger Jessica Roth och förklarar att Dinners, som har varit med och byggt upp området, är beroende av de stora buss- och lastbilsparkeringarna, då större delen av deras omsättning utgörs av kunder från motorvägen. Dessutom har de servitut på de anlagda vägarna och parkeringsplatserna där det nu byggs.
– Det är anmärkningsvärt att varken kommunen eller Burger King i sin planering beaktar så väsentliga och lagstadgade regler som servitutsrätt, säger Georg Häselbarth.
Bygglovet har överklagats, men fått avslag hos både länsstyrelsen och mark- och miljödomstolen, där dom ännu inte har fallit.
– Det är självklart för oss att slå vakt om det område som vi under 13 års tid betalat stora summor för till OK/Q8, säger Häselbarth.
Dinners ifrågasätter bland annat rimligheten i att kommunen, som inte ville riskera att nybygget skjuts på framtiden, gått in och köpt ett bolag som ska uppföra den nya restaurangbyggnaden.
Dinners är inte nöjda med hur turerna kring nybygget har skötts.Foto: Pernilla Alsén
Dinners är inte nöjda med hur turerna kring nybygget har skötts.Foto: Pernilla Alsén


Viktigt för kommunen

Kommunen i sin tur menar att Burger Kings etablering och de arbetstillfällen som följer är så viktiga för Ödeshög att de är beredda att stå för risktagandet. Förutom restaurangen kommer byggnaden att rymma en bussväntsal.
– Kommunen får inte gå in och påverka konkurrensen mellan lokala företag, men det tycker vi att de gör här. Vi har ju dessutom bidragit mycket till att Östgötaporten är så välbesökt som den är idag, säger Jessica Roth.
Hon och Häselbarth menar att om kommunen ska subventionera den nya byggnationen är det rimligt att de också ersätter Dinners för den service som de stått för under många år, med väntande, toalettbesökande kunder. De poängterar också att bussresenärerna även fortsättningsvis förmodligen kommer att utnyttja deras lokaler i och med att busshållsplatsen ligger närmare Dinners än den nya byggnaden.


Läs mer: http://ostgota.lokaltidningen.se/grannen-protesterar-mot-nybygget-/20120828/artikler/708299648/#ixzz25JlfWcs1
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
men att de aldrig ger sig,,,-dagis fasoner..--bara älskar de där med väntande å toa besökanden,,kanske skulle skaffa en sån däringa toa tant de har i italien som har koll på vilka som är kunder å inte,,jisses

hejhej

 mindre bloggande då kamera inte finnes i huset,,inte lika skojigt å ta bilder med fånen..
 jisses bara så du vet sanna så är detta bara sååååå du  :)drömde knasigt i natt å du skulle bara ha den gula plysch dressen christina hade i sin butik,,haha:)å då alltså DU inte ollie..:)
 haha tror denna skulle bli en stooor säljare
 oj ojoj..
 fyllt på vitamin förådet lite,,-apelsin å jordgubbs mojjsen va grymt god:)
 mitt böne window:)
 å världens bäste granne sparat oss många tusingar,,va la inga problemas att fixa till datorerna inte,,-en skiva lite tryck å klick å tadaaa,,la´familja fatta noll men funkar gör det,,tusen tack
 eftermiddags fika
 å airhockey har hunnits med
 lycklig pöjk,,-å lycklig mamma ..-nu har vi ingen stationär datan här nere,,
se malin har fått en bärbar av sin käre make...så nu blir det nudlar å vatten i ett och ett halvt år,,

se tant malin ska börja plugga,,:)hur nu detta ska sluta utan nån inkomst ,,men men

 
jupp jupp..